Paleo Főzőiskola - Gyorsítópálya az új étrendhez     


Telefon: 20/220 83 23 10-18 óra között várjuk a hívásod!
E-mail: fozoiskola@paleokozpont.hu      
Facebook
Paleo Központ

FŐZŐISKOLA GYEREKEKNEK

A gyerekeknek készült Főzőtanfolyamokon nem az a célunk, hogy a paleolit étrendről beszéljünk, hanem,
hogy megismerjék, hogy zöldségekből, gyümölcsökből, magokból, természetes alapanyagokból milyen klassz dolgok készíthetők.

Manapság időhiány miatt egyre jobban előtérbe kerülnek a félkész tasakos és konzerv ételek.
Ezek semmiféle tápanyagot nem juttatnak a szervezetnek, csupán kalóriát.
A benne lévő ízfokozók miatt pedig többet eszünk belőlük, mint amennyire szükségünk lenne és ez egyenes út az elhízáshoz. :(

Szeretnénk, ha tudnák, hogy milyen finomakat lehet készíteni 100%-ban természetes alapanyagokból, amik semmilyen ízfokozót nem tartalmaznak.

Milyen alapanyagokból főzünk?
Zöldség, gyümöcs, tojás, hús, magok, zab, méz, kemény sajt
Tanfolyamok>>

TANFOLYAMTÍPUSOK

TANFOLYAMTÍPUSOK


E-MENTES főzés gyerekeknek
6 - 15 éves korig

"-Mi borítja a csirke testét?
 -Fólia..."

Sajnos itt tarttunk :(

Régen így történt: Megérett, leszedték és megették

És ma: megérik, leszedik, zúzzák, hőkezelik, enzimesen bontják, préselik, derítik, tükrösre szűrik, besűrítik, tárolják, szállítják, vizezik, cukrozzák, aromásítják, szénsavval, E-számokkal dúsítják, színezik, stabilizátorral, állományjavítóval, tartósítószerekkel, csomósodásgátló anyagokkal együtt csomagolják – és végül megitatják, megetetik velünk.

Ezen a tanfolyamon nem csak főzünk, hanem beszélgetünk is a gyerekekkel olyanokról, hogy miért vagyunk állandóan szomjasak a lémegkötő anyaggal dúsított felvágottak után, hogy mit tartalmaz az "egészséges" joghurt vagy hogy mennyi cukor van az üdítőkben...

Végtelen és nagyon hasznos!

Aktuális tanfolyamok>>


GYEREK-SZÜLŐ FŐZŐTANFOLYAM
6 - 15 éves korig

"A gyerek számára az a legfontosabb példa, amit a saját életünkkel mutatunk neki.
Azzal neveljük a leginkább, ahogyan mi élünk."

Azt szeretnénk, ha gyermek valamelyik szülőjével érkezne. Az mindegy, hogy anyuka vagy apuka, a lényeg, a közös élmény.
Úgy állítottuk össze a recepteket, hogy találjon kedvére valót a gyerek is és legyen kihívás egy kicsit a felnőttnek is :)

Aktuális tanfolyamok>>

ANYA-LÁNYA FŐZŐTANFOLYAM
13 - bármeddig :)

"Kamasz lányommal mentünk el az Anya-Lánya Főzőtanfolyamra tavasszal.
Aki szülő, akinek van serdülő gyermeke, tudja, hogy a legnagyobb igyekezetünk ellenére van pár nehéz év. Pszichológusunk javaslatára kerestem közös programot, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, hogy a szakadék, ami kialakult köztünk kisebb legyen.
Nehéz a mozin és a vásárláson kívül találni valamit egy 16 éves lánnyal, ezért nagyon örültem, amikor rábukkantam a családos főzésre.

Mivel nem szokványos egy ilyen, ezért ő is gyorsan rábólintott. Nyugodtan mondhatom, hogy azon túl, hogy finomat főztünk, ettünk, együtt voltunk, terápiás jelleggel is nagyon bevált!
Jó szívvel ajánlom minden anyának, aki keresi a lányához vezető utat...!!"

Aktuális tanfolyamok>>


FŐZŐISKOLA - NYÁRI TÁBOR
Nyári napközis Főzőtábor
7-13 éves korig
Tudatos családok csemetéinek, lisztérzékeny, tejérzékeny gyerekeknek!

100%-ban friss, természetes és egészséges alapanyagokból!

Nem csak az élménnyel teli főzésre tanítjuk meg a gyerekeket,
hanem segítséget adunk a helyes étrend kialakításában

Részletek>>

Személyesen dönthetjük el, mit veszünk, mit teszünk családunk asztalára.
Aki semmit nem tud arról, éppen mit eszik, az végtelenül kiszolgáltatott..."

(Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén)

A főzés a nő, a családanya jelképe

Régen a konyha összehozta a családokat, központi eleme volt a háznak és sok időt töltöttek benne.
Itt voltak a beszélgetések, az evések, a kemence melletti pihenések.

A gyerekek a közös tevékenységek során figyeltek és tanultak.
Nem csak rutint szereztek a konyhai fortélyokban, hanem élvezték is azokat és örömmel alkalmazták később.

Azon túl, hogy finomat és jót együnk, a főzés a nő, a családanya jelképe.

A nő lenne felelős a családi tűzhely melegéért, s ha nem vigyáz rá, a tűzhely kihűl, a család szétesik.

Éppen ezért különösen fontos, hogy ne csak a tojásrántottáig jussanak el a gyerekek.

Kezdő lépésnek ennyi éppen elég: egy közös főzés, ami élménnyel párosul :)

Hiszen a jól és együtt elkészített ételt enni: egészség és életöröm.

Aki jönne, ne halogassa! Tanfolyamok>>